Broaskogs Islandshästar

Hänt på gården

öppet hus

Dagen avlöpte väl o vädretsakter drog mig bi. Hästarna skötte sig exemplariskt trots mycket nya intryck. Stort tack till alla glada besökare o till Djurdesign som var på plats. Dagen var mycket bra!!

Säsongsöppning till Påsk

Säsongsöppningen avlöpte bra. Påskhelgen bjöd på strålande fint väder faxtiskt hela helgen. Det kom många besökare både stammisar och nya bekantskaper. Detta kommer att bli ett bra år det känner jag på mig.....

Julstuga i broaskogsGårdsbutik o cafe

Julstuga i Broaskog... Avlöpte utan sträng kyla och snöstorm,jag eldade på och fick upp en bra värme. Mysfaktorn var på topp. Pyntat och med nybakade kakor i cafeet, egengjorda tunnbröd med skinka o mandelmusslor med hjortronsylt. Mmmm det kan inte bli bättre.Julblommorna gick åt alltid tacksamt med blomster.

Julmarknad i Hjälmsbodarna

Julmarknaden i Hjälmsbodarna är ett trevligt sätt att få sig lite julstämning.10-talet hantverkare ställde ut för försäljning. Jag var där med mina alster,och faktiskt julblommor som jag sålde slut på.

Tillsaludagsvisning 11 Okt

Dagen började med fika paus o barnridning. Thengil o Eldfaxi skötte jobbet galant. Sopplunch serverades och var väldigt uppskattat.Vädrets makter stod oss bi och solen lyste över Broaskog. Jag och Åsa red och visade 8 ridhästar o 2 unghästar. Alla skötte sig galant.Dagen ledde till att vi fick sälja några av våra sötnosar.

 

Skördemarknaden

Skördehelgen började med en ganska lugn lördag, Smålandsposten var hos mig och tog kort, som sedan visade sig bli en helsida i tidningen under måndagen tacksam reklam.Söndagen började oxså trevande men vid middagstid började det snurra på ordentligt. Riduppvisningen o barnridningen var ett poppulärt inslag ,jag tror att Ida o Petra var lite svettiga ett tag.Kanonväder och trevliga shoppinggäster,helgen kunde inte bli bättre..

Smålandsgrönahjärta

Hantverksrundan avlöpte med en jämn ström av nyfikna besökare,en del  som hittade ut första gången, och andra stammisar som kollade in nyheterna. Vädergudarna var på vår sida sommarens kanske sista sitta ute helg.

Riduppvisning i Alvesta ridskola

I kväll var jag och Åsa inne i Alvesta ridskola . för att rida en liten uppvisning. Vi red storstilat, allt flöt på. Det var roligt och uppskattat, det kan vi göra om.

Chippmärkning av fölen.

Vi hade Wiktoria ute för att chippmärka våra 4:a fölungar. Det funkade bra 3 av dom är redan tama och beskedliga den 4:e får jag lägga lite mer krut på. Mina föl fick heta Milla och Hraunar från Broaskog.

Julmarknad

I broaskog helgerna 1:a och 2:a Advent Lördag och Söndag Kl 11-17 Vi kommer att ha julinspirerad kakbuffé, försäljning av skinksmörgås och glögg. Julbockar och kransar i både granris och mossa, godis, glögg och julklappstips. Välkomna at mysa in julen vid brasan i Broaskog.